PAÜ, TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Türkiye Sıralamasında Yükselişe Geçti

DENİZLİ GÜNCEL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.04.2025 - 17:09, Güncelleme: 10.04.2025 - 17:09 3546 kez okundu.
 

PAÜ, TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Türkiye Sıralamasında Yükselişe Geçti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TÜBİTAK öğrenci projelerinde bir önceki döneme göre başvuru sayısını 4,3 kat, desteklenen proje sayısını ise 3,5 kat artırarak Türkiye sıralamasında 63. basamaktan 40. sıraya yükseldi.
Üniversite öğrencilerinin lisans eğitimleri sürecinde proje kültürü kazanmalarını ve Türkiye’nin araştırma-geliştirme faaliyetlerinin gelişimini amaçlayan TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2024 yılı başvurularında PAÜ önemli bir artış kaydetti. 2024 yılında PAÜ lisans öğrencileri tarafından yapılan toplam 298 proje başvurusundan 169’u desteklenmeye hak kazandı. Bir önceki dönemde desteklenen proje sayısına göre Türkiye’deki üniversiteler arasında 63. sırada yer alan PAÜ, proje sayısındaki artışla birlikte 40. sıraya yükseldi. PAÜ lisans öğrencilerinin TÜBİTAK öğrenci projeleri sayısı bir önceki döneme göre 3,5 kat artarken, toplam başvuru sayısındaki artış 4,3 kat oldu. PAÜ, başvuru sayısını 4,3 kat, desteklenen proje sayısını ise 3,5 kat artırarak büyük bir başarı elde etti. Üniversite geneline yayılan araştırma projesi kültürü kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler, PAÜ bünyesindeki 20 farklı fakülte ve meslek yüksekokulu tarafından hazırlandı. Proje sayıları bakımından en fazla katkı 42 projeyle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden geldi. Bu fakülteyi 25 projeyle Mühendislik Fakültesi, 22 projeyle Eğitim Fakültesi ve 20 projeyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) takip etti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, desteklenmeye hak kazanan 2209-A öğrenci projeleri sayısı bakımından Türkiye’deki benzer fakülteler arasında 2. sırada yer aldı. Hukuk Fakültesi, Türkiye genelindeki hukuk fakülteleri arasında 5. sırada yer alarak büyük bir başarı kaydetti. Önceki dönemlere göre dikkat çekici bir yükseliş kaydeden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türkiye sıralamasında 8. sırada yer aldı. PAÜ’nün TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kazandığı başarılar hakkında PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları ifade etti: “Değerli Hocalarım, TÜBİTAK 2209-A ve B proje kabulleri bugün itibarıyla açıklandı. Geçen yıla kıyasla büyük bir başarıya imza attık. Bu önemli yükselişte emeği geçen başta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara’ya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun’a ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’ya; ayrıca listede yer alan tüm değerli dekanlarımıza ve müdürlerimize teşekkür ederim. Nice başarılara.”  
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TÜBİTAK öğrenci projelerinde bir önceki döneme göre başvuru sayısını 4,3 kat, desteklenen proje sayısını ise 3,5 kat artırarak Türkiye sıralamasında 63. basamaktan 40. sıraya yükseldi.

Üniversite öğrencilerinin lisans eğitimleri sürecinde proje kültürü kazanmalarını ve Türkiye’nin araştırma-geliştirme faaliyetlerinin gelişimini amaçlayan TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2024 yılı başvurularında PAÜ önemli bir artış kaydetti. 2024 yılında PAÜ lisans öğrencileri tarafından yapılan toplam 298 proje başvurusundan 169’u desteklenmeye hak kazandı. Bir önceki dönemde desteklenen proje sayısına göre Türkiye’deki üniversiteler arasında 63. sırada yer alan PAÜ, proje sayısındaki artışla birlikte 40. sıraya yükseldi.

PAÜ lisans öğrencilerinin TÜBİTAK öğrenci projeleri sayısı bir önceki döneme göre 3,5 kat artarken, toplam başvuru sayısındaki artış 4,3 kat oldu. PAÜ, başvuru sayısını 4,3 kat, desteklenen proje sayısını ise 3,5 kat artırarak büyük bir başarı elde etti.

Üniversite geneline yayılan araştırma projesi kültürü kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler, PAÜ bünyesindeki 20 farklı fakülte ve meslek yüksekokulu tarafından hazırlandı. Proje sayıları bakımından en fazla katkı 42 projeyle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden geldi. Bu fakülteyi 25 projeyle Mühendislik Fakültesi, 22 projeyle Eğitim Fakültesi ve 20 projeyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) takip etti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, desteklenmeye hak kazanan 2209-A öğrenci projeleri sayısı bakımından Türkiye’deki benzer fakülteler arasında 2. sırada yer aldı. Hukuk Fakültesi, Türkiye genelindeki hukuk fakülteleri arasında 5. sırada yer alarak büyük bir başarı kaydetti. Önceki dönemlere göre dikkat çekici bir yükseliş kaydeden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türkiye sıralamasında 8. sırada yer aldı.

PAÜ’nün TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kazandığı başarılar hakkında PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları ifade etti: “Değerli Hocalarım, TÜBİTAK 2209-A ve B proje kabulleri bugün itibarıyla açıklandı. Geçen yıla kıyasla büyük bir başarıya imza attık. Bu önemli yükselişte emeği geçen başta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara’ya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun’a ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’ya; ayrıca listede yer alan tüm değerli dekanlarımıza ve müdürlerimize teşekkür ederim. Nice başarılara.”

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür