PAÜ, Mesleki Eğitim İş Birliklerine Desteğini Sürdürüyor

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un ev sahipliğinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın da katılımlarıyla düzenlenen törende protokolü; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim (MTEGM) Genel Müdürü Ali Karagöz, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever birlikte imzaladı.

Yapılan protokolün amacı; MTEGM, PAÜ ve Belediye iş birliğinde Belediye tarafından arsası tahsis edilen ve inşası tamamlanan okulun öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerinin artırılması, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla gerekli çalışmaların yapılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek. 

Protokol kapsamında ayrıca; MEB, PAÜ ve Baklan Belediyesi iş birliğinde Tarım alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmek, alana ait çerçeve öğretim programını ve eğitim materyallerini hazırlamak/güncellemek, tarım alanında meydana gelen gelişmeleri takip etmek, alan öğretmenlerinin hizmet içi eğitimlerini gerçekleştirmek, alan öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitimi/staj uygulamalarını yapmalarına yönelik usul ve esasları yer alıyor.