KPSS VE YAŞ SINIRI YOK! Kamuya 13.208 personel alınacak, tek tek açıklandı

27 kamu kurumuna çeşitli meslek gruplarından toplamda 13.208 personel alınacağı açıklandı. Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) de kura ile 275 personel alınacak. Art arda yayımlanan duyuruların bir kısmında KPSS şartı ve yaş sınırı aranmadığı görüldü. Bahsi geçen pozisyonlar için yalnızca emekli olmamak gerekiyor.

KPSS ŞARTI YOK!

TBMM'ye kura ile alınacak 275 personel için KPSS'ye girmeden başvuru yapmak mümkün.

PERSONEL ALIMINA DAİR RAKAMLAR BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli kurumlarına 2.390 personel alımı gerçekleştirilecek.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, engelli ve eski hükümlüler için 8 kişilik kontenjan açtı.

Adalet Bakanlığı, 400 icra müdür ve icra müdürü yardımcısı alımı için kontenjan açtığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 100 müfettiş yardımcısı kadrosu için başvuruları kabul ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı 69 personel alacak.

 

 

İçişleri Bakanlığı, 23 kişilik personel ihtiyacını karşılayacak.

 

​Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 kişilik kadro açtı.

  Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ne 9 bin 690 uzman erbaş alımı yapılacak. Başvurular, İŞKUR'dan gerçekleştirilecek. Ayrıca, farklı bakanlıklar için ayrı başvuru süreçleri izlenecek. KPSS VE YAŞ SINIRI YOK! Kamuya 13.208 personel alınacak, tek tek açıklandı BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Kamu personeli alımları için başvuru süreci İŞKUR üzerinden takip edilecek. Adaylar, başvuru şartlarına göre ilgili bakanlıkların kadrolarına başvurabilirler. Detaylı bilgiler ve başvuru koşulları İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden erişilebilir durumda.

Kamuya personel alımı ilanlarına başvurular, genellikle e-Devlet üzerinden ve "Kariyer Kapısı" platformu aracılığıyla yapılıyor. Başvuru süreci, her kurum için farklı tarihlerde başlıyor ve sona eriyor.
Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, kurumların resmi internet sitelerinde yayımlanan kılavuzları dikkatle incelemeli ve belirtilen şartları sağlamalıdır. Adaylar, başvuru işlemleri, sınav tarihleri ve gerekli belgeler gibi detaylara ilgili kamu kurumlarının web sitelerinden ve Resmi Gazete ilanlarından ulaşabilirler.