SARAYKÖY BELEDİYESİNDEN YABANCI UYRUKLU KİŞİLERİN NİKAH, ADRES VE NUMARATAJ ÜCRETLERİNE 100 KAT ZAM!

İLÇE HABERLERİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.08.2024 - 16:38, Güncelleme: 11.08.2024 - 16:38 8574+ kez okundu.
 

SARAYKÖY BELEDİYESİNDEN YABANCI UYRUKLU KİŞİLERİN NİKAH, ADRES VE NUMARATAJ ÜCRETLERİNE 100 KAT ZAM!

T.C. Sarayköy Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında yabancı uyruklu kişilerden nikah ücretinin 30 bin TL + KDV olacak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Ağustos Ayı’nda yapılan Meclis Toplantısında yabancı uyruklu kişilerden adres ve numarataj ücreti olarak 30 bin TL + KDV ücret alınması kararlaştırıldı.
T.C. Sarayköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan meclis toplantısında yabancı uyruklu kişilerden alınacak olan nikah “Evlendirme Dosyası Hazırlama Ücreti 300,00 TL (KDV Hariç) ” ibaresinin; Yabancı Çiftlerden Alınacak Nikah Akdi Ücreti 30.000,00 TL (KDV Hariç) olarak değiştirilmesi konusu Belediye Meclisinin 2024 yılı Temmuz ayı toplantısının 04.07.2024 tarihli 1.birleşiminde mevcudun oybirliği ile karar verildi. Öte yandan T.C. Sarayköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında ise “09.10.2023 tarih ve 55 sayılı meclis kararı ile onaylanan 2024 yılı Gelir Ücret Tarifesi’ne; Adres ve Numarataj Belgesi Ücreti; Yabancılardan 30.000,00 TL+KDV” şeklinde ücret eklenmesi konusu Belediye Meclisinin 2024 yılı Ağustos ayı toplantısının 01.08.2024 tarihli 1.Birleşim 2. Oturumun ile karar verildi. Alınan kararlardan sonra konuşan T.C. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya “Bu gündemimizin ana konusu Suriyeliler. Bizim memleketimizde bizim kurallarımız geçerlidir ve misafirlikte belli bir yere kadar, belli bir saatten sonra sıkıntı veriyor, biz yöneticiler ve vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşamaktayız. Şuanda bizim geleceğimizi sıkıntıya sokan bir süreç içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bizlerde Sarayköy Belediyesi’nin yöneticileri olarak gerek iktidar gerekse muhalefet meclis üyeleri olsun vatanımızın birliği ve beraberliği aynı şekilde memleketimizde ki yaşam kalitesinin yükselmesi için biz yöneticiler olarak bazı önlemler almamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi. Konuşmasına devam eden Başkan Konya “Yabancı uyruklu vatandaşlarda gerek numarataj, gerek adres gerekse nikah ücretleri konusunda arttırım kararı aldık, yabancı uyruklu vatandaşlar evlenmek veya ilçemizde oturmak istiyorlarsa artık aldığımız bu kararları yerine getirmek zorundalar ve bu saatten sonrada yabancı uyruklu kişiler memleketimizde yaşayacaklarsa da bu bedeli ödemek zorundalar. Bundan sonraki süreç içerisinde belediyemizin yabancı uyruklu kişilere yardımı veya bu kişilerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik bir faydası olmayacaktır.” şeklinde konuştu.  
T.C. Sarayköy Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında yabancı uyruklu kişilerden nikah ücretinin 30 bin TL + KDV olacak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Ağustos Ayı’nda yapılan Meclis Toplantısında yabancı uyruklu kişilerden adres ve numarataj ücreti olarak 30 bin TL + KDV ücret alınması kararlaştırıldı.

T.C. Sarayköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan meclis toplantısında yabancı uyruklu kişilerden alınacak olan nikah “Evlendirme Dosyası Hazırlama Ücreti 300,00 TL (KDV Hariç) ” ibaresinin; Yabancı Çiftlerden Alınacak Nikah Akdi Ücreti 30.000,00 TL (KDV Hariç) olarak değiştirilmesi konusu Belediye Meclisinin 2024 yılı Temmuz ayı toplantısının 04.07.2024 tarihli 1.birleşiminde mevcudun oybirliği ile karar verildi.

Öte yandan T.C. Sarayköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında ise 09.10.2023 tarih ve 55 sayılı meclis kararı ile onaylanan 2024 yılı Gelir Ücret Tarifesi’ne; Adres ve Numarataj Belgesi Ücreti; Yabancılardan 30.000,00 TL+KDV” şeklinde ücret eklenmesi konusu Belediye Meclisinin 2024 yılı Ağustos ayı toplantısının 01.08.2024 tarihli 1.Birleşim 2. Oturumun ile karar verildi.

Alınan kararlardan sonra konuşan T.C. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya “Bu gündemimizin ana konusu Suriyeliler. Bizim memleketimizde bizim kurallarımız geçerlidir ve misafirlikte belli bir yere kadar, belli bir saatten sonra sıkıntı veriyor, biz yöneticiler ve vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşamaktayız. Şuanda bizim geleceğimizi sıkıntıya sokan bir süreç içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bizlerde Sarayköy Belediyesi’nin yöneticileri olarak gerek iktidar gerekse muhalefet meclis üyeleri olsun vatanımızın birliği ve beraberliği aynı şekilde memleketimizde ki yaşam kalitesinin yükselmesi için biz yöneticiler olarak bazı önlemler almamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmasına devam eden Başkan Konya “Yabancı uyruklu vatandaşlarda gerek numarataj, gerek adres gerekse nikah ücretleri konusunda arttırım kararı aldık, yabancı uyruklu vatandaşlar evlenmek veya ilçemizde oturmak istiyorlarsa artık aldığımız bu kararları yerine getirmek zorundalar ve bu saatten sonrada yabancı uyruklu kişiler memleketimizde yaşayacaklarsa da bu bedeli ödemek zorundalar. Bundan sonraki süreç içerisinde belediyemizin yabancı uyruklu kişilere yardımı veya bu kişilerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik bir faydası olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.