Utanç Tablosunun Peşini Bırakmayacağız

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2016 - 21:54, Güncelleme: 31.05.2016 - 16:22 4516+ kez okundu.
 

Utanç Tablosunun Peşini Bırakmayacağız

Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur b
Denizli Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, SES Denizli Şubesi, Aile Hekimleri Derneği, Eğitim İş Denizli Şubesi ve Türk Sağlık Sen'in katılımıyla gerçekleşen eylemde yaptıkları ortak basın açıklamasında, grup adına konuşma yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem SAĞLIKTA ŞİDDET UYGULAYANLARA TUTUKLAMA CEZASI VERİLECEK YASA HALA ÇIKARILMADI "Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru hatırlıyor musunuz? Bundan bir yıl önce, 29 Mayıs 2015’de Dr. Kamil Furtun’u, Kamil abimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Sağlıkta şiddet canımızı almaya devam ediyor. Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik, resmi rakamlara göre hergün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi" "Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk Tabipleri Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart’ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır. Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir, ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam etmektedirler. Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur bu. Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız.Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru unutturmayacağız.Dr. Kamil Furtun ölümsüzdür"  sözleriyle konuşmansını tamamlayan Önem vatandaşlarımızı ve hükümetimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum diyerek eylemi sonlandırdı.
Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur b

Denizli Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, SES Denizli Şubesi, Aile Hekimleri Derneği, Eğitim İş Denizli Şubesi ve Türk Sağlık Sen'in katılımıyla gerçekleşen eylemde yaptıkları ortak basın açıklamasında, grup adına konuşma yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem

SAĞLIKTA ŞİDDET UYGULAYANLARA TUTUKLAMA CEZASI VERİLECEK YASA HALA ÇIKARILMADI

"Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru hatırlıyor musunuz? Bundan bir yıl önce, 29 Mayıs 2015’de Dr. Kamil Furtun’u, Kamil abimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Sağlıkta şiddet canımızı almaya devam ediyor. Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik, resmi rakamlara göre hergün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi"

"Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk Tabipleri Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart’ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır. Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir, ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam etmektedirler. Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur bu. Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız.Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru unutturmayacağız.Dr. Kamil Furtun ölümsüzdür"  sözleriyle konuşmansını tamamlayan Önem vatandaşlarımızı ve hükümetimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum diyerek eylemi sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.