Aydın-Denizli otoyolu için geri sayım: Geçiş fiyatları belli oldu

DENİZLİ GÜNCEL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.10.2024 - 18:52, Güncelleme: 11.10.2024 - 18:52 6701 kez okundu.
 

Aydın-Denizli otoyolu için geri sayım: Geçiş fiyatları belli oldu

Uzun süredir yapımı devam eden Aydın-Denizli otoyolunun açılmasına kısa bir süre kala yol geçiş ücretleri açıklandı.
2020 yılında temeli atılan ve yaklaşık 1.3 milyar Euro maliyetle tamamlanan Aydın-Denizli Otoyolu, önümüzdeki günlerde tam kapasiteyle hizmete açılıyor. Otoyolun açılmasıyla birlikte, Aydın ve Denizli arasındaki ulaşım süresi 2 saatten 70 dakikaya inecek. Toplam uzunluğu 163 kilometre olan otoyol, 143 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolundan oluşuyor. Yolun 58 kilometresi Denizli sınırlarında, 82 kilometresi ise Aydın sınırlarında yer alıyor. Kuyucak-Aydın etabında çalışmalar sonra yaklaşırken, yolun tamamı 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olarak planlandı. Proje kapsamında 10 adet köprülü kavşak, bağlantı yolları üzerinde 11 adet köprülü kavşak, 5 otoyol hizmet alanı ve 18 viyadük yer alıyor. GEÇİŞ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU Otoyolun açılmasına az bir süre kala ücretler de belirlendi. Aydın ile Denizli arasındaki geçiş ücreti 380 TL olarak duyurulurken, Nazilli-Denizli arası geçiş ücreti ise 145 TL olarak açıklandı.  
Uzun süredir yapımı devam eden Aydın-Denizli otoyolunun açılmasına kısa bir süre kala yol geçiş ücretleri açıklandı.

2020 yılında temeli atılan ve yaklaşık 1.3 milyar Euro maliyetle tamamlanan Aydın- Denizli Otoyolu, önümüzdeki günlerde tam kapasiteyle hizmete açılıyor. Otoyolun açılmasıyla birlikte, Aydın ve Denizli arasındaki ulaşım süresi 2 saatten 70 dakikaya inecek.

Toplam uzunluğu 163 kilometre olan otoyol, 143 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolundan oluşuyor. Yolun 58 kilometresi Denizli sınırlarında, 82 kilometresi ise Aydın sınırlarında yer alıyor. Kuyucak- Aydın etabında çalışmalar sonra yaklaşırken, yolun tamamı 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olarak planlandı. Proje kapsamında 10 adet köprülü kavşak, bağlantı yolları üzerinde 11 adet köprülü kavşak, 5 otoyol hizmet alanı ve 18 viyadük yer alıyor.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Otoyolun açılmasına az bir süre kala ücretler de belirlendi. Aydın ile Denizli arasındaki geçiş ücreti 380 TL olarak duyurulurken, Nazilli- Denizli arası geçiş ücreti ise 145 TL olarak açıklandı.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.