DENİZLİ VALİLİĞİ İLE DTO, PROTOKOL İMZALADI

DTO HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2018 - 15:20, Güncelleme: 20.07.2018 - 15:20 4872+ kez okundu.
 

DENİZLİ VALİLİĞİ İLE DTO, PROTOKOL İMZALADI

Denizli Valiliği ile Denizli Ticaret Odası (DTO) arasında Robotik Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalandı. Bu sayede, 9 yaş ve üzerindeki bireylerin, robotik kodlama eğitimi alması sağlanacak.
  Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü, Denizli Valisi Hasan Karahan ile Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan tarafından imzalandı. Denizli Valiliği’nde düzenlenen törene, Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, DTO Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan ile kodlama eğitimlerini verecek eğitimciler Özgür Mert, İbrahim Alt, İsmail Bilbay ve Kadir Akbaş da katıldı.    Gelecekte Türkiye’deki Endüstri 4.0 ile yapay zeka uygulamalarına temel teşkil etmesi hedeflenen proje çerçevesindeki eğitimler, Denizli Ticaret Odası’nda kurulan özel bir laboratuvarda verilecek. Günde 2’şer saat olmak üzere 5 günde tamamlanacak eğitimler için 9 yaş ve üzerindekiler internet üzerinden başvuru yapılabilecek. VALİ KARAHAN: “DENİZLİ VE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ” Denizli Valisi Hasan Karahan, projenin başarılı olacağına inandığını belirterek, “Denizli’nin ve Türkiye’nin geleceği açısından kodlama eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Projemizi, genç arkadaşlarımız yürütecekler. Onlar bu işi aşk ve şevkle yapıyorlar. Kendileri zaten bu işin uzmanı. Hayırlı olsun.” dedi. DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZİN SANAYİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BÖYLE BİR PROJEDE YER ALDIK” Projenin, Denizli açısından çok önemli olduğunu söyleyip, Türkiye’ye örnek olmasını temenni eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Kodlama eğitimlerinin, gelecekte ülkemizde yürütülecek Endüstri 4.0 ile yapay zeka uygulamalarına temel teşkil edecek nitelikte önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Projemiz, emek yoğunluğunu azaltacak ve teknolojinin daha ileri gitmesini sağlayacak. Denizli Ticaret Odası olarak, şehrimizdeki sanayi faaliyetlerine katkımızı arttırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Eğitimler, ilköğretimden itibaren geniş bir kesimi kapsayacak. Projemizin hayırlı olmasını ve ilimiz sanayisine katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu. 9 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLER BAŞVURABİLECEK Eğitimcilerden Özgür Mert ise, teknik konularda bilgiler verdi. 9 yaşından itibaren başvuranlardan kursiyer alınacağını belirten Mert, “Toplamda 60 öğrenci eğitilecek. Projemiz, 4 ay sürecek. 18 yaşın üstünde olanlar da eğitimlere katılabiliyor. Bu sayede, üniversite öğrencilerine de iş imkanı sağlanacaktır. Sanayimizde şu anda robotikleşme ve büyük bir hızla endüstrileşme var. Bunu kullanabilecek insanlara ihtiyaç duyuluyor. Robotik kodlamada ile bu konuda iyi bir yere geleceğimize inanıyorum. Kursiyerlerimize, program yapabilmeyi öğreteceğiz. İsterse bunun üzerine koyacağı yeni bilgilerle kendisini daha da geliştirebilecek. Yapay zeka konusunda da etkin bir eğitim vermeyeceğiz ancak bir nevi alt yapısını vereceğiz” dedi. BİR İLKE İMZA ATTILAR Konuşmaların ardından Vali Karahan ile DTO Başkanı Erdoğan, Robotik Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.
Denizli Valiliği ile Denizli Ticaret Odası (DTO) arasında Robotik Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalandı. Bu sayede, 9 yaş ve üzerindeki bireylerin, robotik kodlama eğitimi alması sağlanacak.

 

Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü, Denizli Valisi Hasan Karahan ile Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan tarafından imzalandı. Denizli Valiliği’nde düzenlenen törene, Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, DTO Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan ile kodlama eğitimlerini verecek eğitimciler Özgür Mert, İbrahim Alt, İsmail Bilbay ve Kadir Akbaş da katıldı.   

Gelecekte Türkiye’deki Endüstri 4.0 ile yapay zeka uygulamalarına temel teşkil etmesi hedeflenen proje çerçevesindeki eğitimler, Denizli Ticaret Odası’nda kurulan özel bir laboratuvarda verilecek. Günde 2’şer saat olmak üzere 5 günde tamamlanacak eğitimler için 9 yaş ve üzerindekiler internet üzerinden başvuru yapılabilecek.

VALİ KARAHAN: “DENİZLİ VE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Denizli Valisi Hasan Karahan, projenin başarılı olacağına inandığını belirterek, “Denizli’nin ve Türkiye’nin geleceği açısından kodlama eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Projemizi, genç arkadaşlarımız yürütecekler. Onlar bu işi aşk ve şevkle yapıyorlar. Kendileri zaten bu işin uzmanı. Hayırlı olsun.” dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZİN SANAYİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BÖYLE BİR PROJEDE YER ALDIK”

Projenin, Denizli açısından çok önemli olduğunu söyleyip, Türkiye’ye örnek olmasını temenni eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Kodlama eğitimlerinin, gelecekte ülkemizde yürütülecek Endüstri 4.0 ile yapay zeka uygulamalarına temel teşkil edecek nitelikte önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Projemiz, emek yoğunluğunu azaltacak ve teknolojinin daha ileri gitmesini sağlayacak. Denizli Ticaret Odası olarak, şehrimizdeki sanayi faaliyetlerine katkımızı arttırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Eğitimler, ilköğretimden itibaren geniş bir kesimi kapsayacak. Projemizin hayırlı olmasını ve ilimiz sanayisine katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.

9 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLER BAŞVURABİLECEK

Eğitimcilerden Özgür Mert ise, teknik konularda bilgiler verdi. 9 yaşından itibaren başvuranlardan kursiyer alınacağını belirten Mert, “Toplamda 60 öğrenci eğitilecek. Projemiz, 4 ay sürecek. 18 yaşın üstünde olanlar da eğitimlere katılabiliyor. Bu sayede, üniversite öğrencilerine de iş imkanı sağlanacaktır. Sanayimizde şu anda robotikleşme ve büyük bir hızla endüstrileşme var. Bunu kullanabilecek insanlara ihtiyaç duyuluyor. Robotik kodlamada ile bu konuda iyi bir yere geleceğimize inanıyorum. Kursiyerlerimize, program yapabilmeyi öğreteceğiz. İsterse bunun üzerine koyacağı yeni bilgilerle kendisini daha da geliştirebilecek. Yapay zeka konusunda da etkin bir eğitim vermeyeceğiz ancak bir nevi alt yapısını vereceğiz” dedi.

BİR İLKE İMZA ATTILAR

Konuşmaların ardından Vali Karahan ile DTO Başkanı Erdoğan, Robotik Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.