PADAM Uluslararası Öğrencileri Türkçe C1 Sertifikalarını Aldı

DENİZLİ GÜNCEL 09.08.2024 - 19:15, Güncelleme: 11.08.2024 - 16:13 8215+ kez okundu.
 

PADAM Uluslararası Öğrencileri Türkçe C1 Sertifikalarını Aldı

2023-2024 Eğitim Öğretil Yılında Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’da eğitim gören 31 farklı ülkeden gelen 45 YTB burslu uluslararası öğrenci düzenlenen törenle Türkçe C1 sertifikalarını aldı.
PADAM’da düzenlenen sertifika törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat, PADAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hafize Tahra, ders veren öğretim üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşması yapan PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat: “2023- 2024 eğitim-öğretim yılında 31 farklı ülkeden gelen 45 YTB burslu uluslararası öğrenci PADAM’da eğitim gördü.  Her biri farklı ülke ve kültürden gelen öğrencilerimiz PAÜ’de yeni bir dil ile yeni bir hikâye başlattılar. Uluslararası öğrencilerimiz artık eğitimlerine PAÜ’de devam edecekler. Türkçedeki yetkinliklerinin onları hayatlarında daha da ileriye taşımasını temenni ediyor ve kendi ülkeleri ile Türkiye ile olan her türlü ilişkide bir kültür elçisi olacaklarına inanıyoruz.” dedi.  Türkçe eğitimini başarıyla tamamlayan uluslararası öğrenciler Türkçe C1 sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat’tan aldılar.   Sertifika töreninde ayrıca, Filistinli öğrenci Sama Meghari’nin Kudüsle ilgili yazılan Türkçe şiirleri okuması dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Tören öğrencilerin okudukları Türkçe şarkılar, şiirler ve Afrikalı öğrencilerin dans gösterisi ile devam etti.  Sertifika töreni tüm öğrencilerin “Sev Kardeşim” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkılarını söylemesi ile sona erdi.   
2023-2024 Eğitim Öğretil Yılında Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’da eğitim gören 31 farklı ülkeden gelen 45 YTB burslu uluslararası öğrenci düzenlenen törenle Türkçe C1 sertifikalarını aldı.

PADAM’da düzenlenen sertifika törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat, PADAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hafize Tahra, ders veren öğretim üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşması yapan PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat: “2023- 2024 eğitim-öğretim yılında 31 farklı ülkeden gelen 45 YTB burslu uluslararası öğrenci PADAM’da eğitim gördü.  Her biri farklı ülke ve kültürden gelen öğrencilerimiz PAÜ’de yeni bir dil ile yeni bir hikâye başlattılar. Uluslararası öğrencilerimiz artık eğitimlerine PAÜ’de devam edecekler. Türkçedeki yetkinliklerinin onları hayatlarında daha da ileriye taşımasını temenni ediyor ve kendi ülkeleri ile Türkiye ile olan her türlü ilişkide bir kültür elçisi olacaklarına inanıyoruz.” dedi. 

Türkçe eğitimini başarıyla tamamlayan uluslararası öğrenciler Türkçe C1 sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Feyza Tokat’tan aldılar.  

Sertifika töreninde ayrıca, Filistinli öğrenci Sama Meghari’nin Kudüsle ilgili yazılan Türkçe şiirleri okuması dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Tören öğrencilerin okudukları Türkçe şarkılar, şiirler ve Afrikalı öğrencilerin dans gösterisi ile devam etti.  Sertifika töreni tüm öğrencilerin “Sev Kardeşim” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkılarını söylemesi ile sona erdi. 

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.